Wij zijn David en Yvonne en zijn sinds 1 februari 2021 de trotse eigenaren van camping & groepsaccommodatie De Oosterweide.
Al langere tijd speelde bij ons het idee om een camping te runnen. Wij staan graag klaar voor een ander, houden ervan om onder de mensen te zijn, genieten ervan buiten te zijn en onze handen uit de mouwen te steken.
In het najaar van 2020 kwam dit op ons pad en toen begon het toch wel erg te kriebelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan en zo geschiedde. We houden zelf erg van kamperen. De afgelopen jaren hebben wij dan ook vaak onze tent op kleine campings in Frankrijk en Spanje opgezet.
We houden van het buiten zijn en het verkennen van de omgeving per racefiets of mountainbike. Daarnaast mag het lekkere eten en de smaakvolle wijn uit de streek waar we zijn niet ontbreken. Dit vertelt ook gelijk meer over ons. Culinair en bourgondisch zijn woorden die passen bij ons. We koken zelf graag, maar ook voor een ander en we gaan graag uiteten.
In al die jaren hebben we op mooie, kleine campings gestaan, maar soms miste er wel wat. Hoe zou de perfecte camping er voor ons uitzien is dan natuurlijk een vraag waar je zelf mee aan de slag gaat als je een camping gaat runnen. Onze campingervaringen hebben we geanalyseerd en nu komen we stap voor stap bij de camping die we graag willen zijn.
De keuze voor een camping in Drenthe was snel gemaakt: we woonden al in Drenthe en we weten dat dit een prachtige provincie is met veel natuur, denk aan het Dwingelderveld, en de mooie Drentse dorpen. Daarnaast is het een walhalla voor elke fietser. We adviseren onze gasten dan ook graag welke routes er zijn richting het Dwingelderveld, maar ook het Mantingerveld of de Col du VAM.
Als we zelf tijd vrij hebben in de agenda gaan we graag zelf ook met de fiets op pad. Een rondje racefiets betekent vaak ook een bezoekje aan de Col du VAM. Een rondje mountainbike betekent de bossen van Ruinen in en de route daar volgen of we duiken de natuur in bij Dwingeloo en het Dwingelderveld. Ook daar ligt een mooi atb-parcours.
Naast dat de faciliteiten op een camping voor elkaar moeten zijn, vinden we het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de natuur op ons terrein. Hierbij houden we graag rekening met de leefbaarheid van mensen en dieren en daarbij inmiddels ook het veranderende klimaat en duurzaamheid. Dus bomen geven ons meer schaduw en de aandacht die we besteden aan de grond moet ervoor zorgen dat water zo snel mogelijk weer weg kan. De bomen zijn er niet alleen voor de mens, maar ook voor de dieren. Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een boom die bijen aantrekt: Tetradium daniellii, de bijenboom. De bloemenweides zijn er ook voor de dieren, maar natuurlijk ook voor de gast om van te genieten.
De boomgaard met z’n appel- en perenbomen is aangelegd om ook eigen fruit te telen. In onze eigen tuin hebben we een gedeelte moestuin. Biologisch eten en/of eten uit de regio is voor ons belangrijk. Onbespoten groente en fruit dat we zelf telen en oogsten. Vlees staat er zo nu en dan op het menu, maar dan wel van dieren die een goed leven hebben gehad. Bij alles speelt iedere keer de gedachte mee dat er niet ingeleverd hoeft te worden op comfort. De douchekoppen op onze camping zijn waterbesparend, maar de straal is nog perfect om je lekker af te spoelen of eens goed de haren te wassen. Geen afval in het sanitairgebouw door papieren doekjes, maar je handen drogen aan een droger. Kost wel elektriciteit, maar dat wekt de zon gelukkig voor ons op.
Onze na te streven doelen: